Simon - 1984 - 1e tranche

MA opleiding: Wijsbegeerte van de Geesteswetenschappen & Europese Studies
Schoolvak: Filosofie en Frans
 
Eerst de Klas is een fantastisch initiatief om mensen binnen te halen die zich zowel aangetrokken voelen tot het onderwijs als tot het bedrijfsleven. Het uitgangspunt dat een goede manager en een goede leraar heel veel met elkaar gemeen hebben spreekt mij zeer aan. Ik vind het in ieder geval tot nu toe geweldig! Je merkt dat er ontzettend veel energie in je geïnvesteerd wordt. Bovendien is het deel uitmaken van een groep vol jonge, talentvolle en ambitieuze mensen met allerlei intellectuele achtergronden een kans uit duizenden.
 
Ik verwacht dat ik over vijf jaar in ieder geval nog deels werk in het onderwijs. Maar ik ben ook heel erg benieuwd of ik verrast kan worden door bedrijven. Het lijkt me heel bijzonder om als filosoof bij een bedrijf werkzaam te zijn. Ik ben er van overtuigd dat filosofische vaardigheden als het analyseren van complexe problemen of het helder opbouwen van een argument van toegevoegde waarde kunnen zijn. Ik geloof niet dat er op dit moment veel filosofen werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Voor mij is dat echt een kans.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”