Eke - 1984 - 1e tranche

MA opleiding: Industrieel Ontwerpen
Schoolvak: Natuurkunde

Tijdens mijn studie had ik al te maken met onderwijs en bedrijfsleven. Op de universiteit heb ik al ervaring opgedaan met het coachen van groepen leerlingen, tijdens mijn afstudeerstage werkte ik bij een ontwerpbureau. Ik vond het allemaal interessant en kon niet zo goed kiezen. Dus Eerst de Klas was een prachtige verrassing, waarin die aspecten samen komen.
 
Het ontwerpen even op pauze, hoewel ik bij het doceren van het vak natuurkunde behoorlijk wat creativiteit kwijt kon. En wat zijn die leerlingen ontzettend leuk om mee te werken!
Ik hoopte wel weer meer bezig te zijn met het vak waarin ik ben opgeleid, want ontwerpen trok me nog steeds erg. Ik zocht naar een combinatie van die twee, met weer nieuwe uitdagingen.
 
Ik blijf graag mijn hele leven de link met het (creatieve) onderwijs houden; het spreekt me echt aan, ik vind het boeiend. Al mijn huidige werkzaamheden komen op een bepaalde manier voort uit Eerst de Klas: meest nadrukkelijk mijn aanstelling bij Avans Hogeschool als ontwerp-docent, en het eigen bedrijf De Denkfiguren (www.denkfiguren.nl) in samenwerking met Simon Verwer (ook EDK alumni).

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”