Emma Jane - 1982 - 2e tranche

MA opleiding: Geschiedenis en Public International Law
Schoolvak: Geschiedenis en Staatsinrichting

Ik heb het voorrecht gehad om uitstekend onderwijs te krijgen, waardoor ik met plezier twee universitaire masters heb afgemaakt. Graag zou ik op mijn beurt iets terug doen in het onderwijs en voor anderen de kansen creëren die ik ook heb gekregen. Lesgeven past bij mij. Maar daarnaast biedt Eerst de Klas mij ook de unieke mogelijkheid me te oriënteren in het bedrijfsleven. En is het heel waardevol om Eerst de Klas te delen met een groep intelligente en inspirerende leeftijdgenoten.

Wat betreft het lesgeven zijn mijn verwachtingen van Eerst de Klas overtroffen. Ik vind het fantastisch om voor de klas te staan en de school vind ik een hele prettige omgeving om in te werken. Het leiderschapsprogramma stimuleert goed leiderschap, wat nauw verbonden is met goed leraarschap. Ik verwacht competenties te ontwikkelen die breed inzetbaar zijn.

Het zou mij niets verbazen als ik over vijf jaar nog in het onderwijs werk. Ik vind het een hele veelzijdige baan. Met name de afwisseling tussenleerlingen en de collega’s. Ik heb nog zoveel te leren. Ik hoop dat ik iets kan betekenen in de beleidsmatige kant van de school en mijn bijdrage kan leveren aan beter onderwijs.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”