Rik - 1987 - 5e Tranche

MA opleiding: Civil Engineering & Management
Schoolvak: Onderzoek & Ontwerpen met wiskunde

Ik heb er altijd al aangedacht om later iets in het onderwijs te doen. Zo heb ik al eerder de minor Leren Lesgeven gevolgd, waarin ik 22 natuurkundelessen mocht verzorgen aan 4 havo/vwo. Dat was zo ontzettend leuk om te doen! Echter, met mijn universitaire opleiding tot civiele ingenieur op zak is de overstap naar het onderwijs niet voor de hand liggend. Het bedrijfsleven biedt over het algemeen betere kansen, zelfs in deze tijdens van crisis. Toen ik via een advertentie bekend raakte met Eerst de Klas heb ik toch besloten om mijn hart te volgen. Hoe kon ik nou beter mijn lesbevoegdheid halen, twee jaar ervaring opdoen met het lesgeven en toch ook nog in contact blijven met het bedrijfsleven?! Wat mij betreft een zeer waardevolle combinatie die het aantrekkelijk maakt om dit avontuur aan te gaan.

Van Eerst de Klas verwacht ik gedurende twee jaar een intensief programma waarin ik mijn lesbevoegdheid kan halen, ervaring op doe met het lesgeven en ook in contact blijf met het bedrijfsleven. Ik verwacht een hoop kennis over (klassen)management en leiderschap tot mij te nemen en daarnaast mijzelf te ontwikkelen tot een docent die zijn vak verstaat. Tot slot verwacht ik een ontzettend leuke tijd met daarin veel interessante, mooie en grappige ontmoetingen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”