Robert-Jan - 1989 - 5e Tranche

MA opleiding: Bouwkunde
Schoolvak: Onderzoek & Ontwerpen met wiskunde

Gedurende mijn master architectuur heb ik een keuzevak over ontwerponderwijs gevolgd. Ik vond dit destijds bijzonder leuk en had eigenlijk toen al besloten dat ik na wat benodigde werkervaring zo snel mogelijk naar de TU Delft terug wilde komen als ontwerpdocent. Toen ik een advertentie vond van Eerst de Klas, die mij de mogelijkheid bood om écht voor de klas te staan was mijn beslissing snel genomen: tijdens het volgen van dit keuzevak merkte ik dat lesgeven misschien nog wel leuker is dan ontwerpen. Ik kijk nu dan ook erg uit om voor de klas te gaan staan.

Over vijf jaar verwacht ik nog steeds actief te zijn in het onderwijs. Ik heb voorlopig weinig ambitie om een baan als architect te zoeken, maar wie weet is mijn functie in het onderwijs ooit te combineren met een eigen bureautje met een aantal vrienden. Lesgeven lijkt mij op dit moment in ieder geval iets wat ik niet zomaar wil opgeven.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”