Voorstelling Homonologen

Uitgelicht op: 30-10-2017 om 13:13 in: Alumni

Leuk nieuwtje: oud-trainee Benthe (tranche VII) speelt mee in de voorstelling Homonologen. Deze voorstelling gaat over seksuele diversiteit en wordt gespeeld op middelbare scholen door het hele land. Als docent maatschappijleer merkte Benthe hoe lastig het is om in de klas te praten over seksuele diversiteit, dus vindt ze het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

‘Meneer, waarom moeten we dit eigenlijk leren?’

Uitgelicht op: 31-10-2016 om 16:21 in: Alumni

Bart Giethoorn is EDK-alumnus (tranche III) en geeft natuurkunde op het Lentiz Reviuslyceum in Maassluis. Daarnaast is hij projectleider van de Math & Science Class van de TU Delft en geeft hij workshops en cursussen gamification via zijn bedrijf Playbook Gamification. In deze column vertelt hij over het belang van betekenisvol leren en lesgeven.

Alumni-avond 17 november: EDK meets Teach First!

Uitgelicht op: 28-10-2016 om 14:13 in: Alumni

Het EDK alumni-netwerk organiseert een speciale Eerst De Klas/Teach First-avond op donderdag 17 november te Utrecht. Weer een mooi moment om bij te kletsen met oud-trainees en ervaringen uit te wisselen met de Teach First delegatie!

Workshopavond voor Alumni Eerst De Klas

Uitgelicht op: 07-04-2016 om 11:19 in: Alumni

Op vrijdag 22 april 2016 staat de eerste pizza/catch-up/workshopavond gepland voor alumni. De ideale gelegenheid om weer eens met je oud-collega's bij te praten en af te spreken.

Het leven na Eerst De Klas - Van Eerst De Klas naar Teach First

Uitgelicht op: 25-03-2016 om 16:37 in: Alumni

In deze rubriek blikken Eerst De Klas alumni terug op het traineeship en vertellen ze ons over het heden en de toekomst. We lezen onder andere waar de alumni nu staan, wat Eerst De Klas voor hen betekende en waar ze over 5 jaar verwachten te staan. Aan het woord: Matthijs van Vulpen. Hij vertelt in de vorm van een column hoe Eerst De Klas hem heeft geïnspireerd om in het onderwijs werkzaam te blijven. Niet meer als docent, maar wel in een andere bijzondere functie. Lees snel verder.

1 van 4
Volgende