Column Boy Vissers - Een eerst de klas reis

Uitgelicht op: 02-07-2018 om 09:00 in: Alumni

Voor het event 'De leraren van nu' schreef oud-EDK'er Boy Vissers een fantastische column over zijn Eerst De Klas-reis: "Het is 2013 en ik weet niet precies waar ik moet zijn. Het is druk bij de balie voor een kaartje, mensen staan te dringen om mee te mogen, er is alleen lang geen plaats voor iedereen zo te zien, niet voor deze plekken in ieder geval. En dat voor een reis waarvan niemand eigenlijk weet waar hij langs rijdt, wat ze allemaal gaan zien en laat staan waar hij eindigt. Een reis het onbekende in en ho maar dat je gratis aan boord mag…"

Bildung voor Docenten: meld je aan!

Uitgelicht op: 13-12-2017 om 16:38 in: Alumni

Oud-Eerst De Klasser (tranche VII) Lisanne de Berg is vorig jaar tijdens EDK het traject Bildung voor Docenten gestart. Dit heeft een vervolg gekregen: vanaf 7 februari 20187 start De Bildung Academie een nieuw traject Bildung voor Docenten. Je kunt je tot 8 januari 2018 aanmelden hiervoor!

Voorstelling Homonologen

Uitgelicht op: 30-10-2017 om 13:13 in: Alumni

Leuk nieuwtje: oud-trainee Benthe (tranche VII) speelt mee in de voorstelling Homonologen. Deze voorstelling gaat over seksuele diversiteit en wordt gespeeld op middelbare scholen door het hele land. Als docent maatschappijleer merkte Benthe hoe lastig het is om in de klas te praten over seksuele diversiteit, dus vindt ze het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

‘Meneer, waarom moeten we dit eigenlijk leren?’

Uitgelicht op: 31-10-2016 om 16:21 in: Alumni

Bart Giethoorn is EDK-alumnus (tranche III) en geeft natuurkunde op het Lentiz Reviuslyceum in Maassluis. Daarnaast is hij projectleider van de Math & Science Class van de TU Delft en geeft hij workshops en cursussen gamification via zijn bedrijf Playbook Gamification. In deze column vertelt hij over het belang van betekenisvol leren en lesgeven.

Alumni-avond 17 november: EDK meets Teach First!

Uitgelicht op: 28-10-2016 om 14:13 in: Alumni

Het EDK alumni-netwerk organiseert een speciale Eerst De Klas/Teach First-avond op donderdag 17 november te Utrecht. Weer een mooi moment om bij te kletsen met oud-trainees en ervaringen uit te wisselen met de Teach First delegatie!

1 van 4
Volgende